Een laser is een elektromagnetische stralingsbron die licht uitzendt in een bijna evenwijdige bundel. Om met de laserstraal te kunnen snijden, moet die worden gefocusseerd tot een lichtcirkel waarvan de diameter slechts fracties van een millimeter bedraagt. Hierdoor wordt de intensiteit van de straal zo groot, dat door smelten en verdampen van het materiaal zeer smalle en nauwkeurige gleuven kunnen worden gemaakt. Met de scherpe laserstraal kan men een groot aantal metalen en niet-metalen zoals kunststoffen, glas, hout en textiel snijden. Lasersnijden van metaal kan vanaf een vermogen van 100 watt. Voor het snijden van niet-metalen is 12 watt al voldoende.

Het lasersnijden zorgt voor een zeer fijne snede en weinig materiaalverlies. De warmte-beïnvloede zone is daardoor erg klein. Met het lasersnijden kunnen zonder problemen complexe contouren gesneden worden.

Lasersnijden biedt een grote vormvrijheid. Het is een interessante optie bij het snijden van ingewikkelde vormen uit producten die met conventionele bewerkingen zoals stansen minder gemakkelijk mogelijk zijn.

Mogelijkheden bij Giatec

Giatec lasersnijmachines staan bekend als betrouwbare lasersnijders en snijden probleemloos alle denkbare vormen uit RVS, staal en aluminium. De mogelijkheden van lasersnijden bij Giatec zijn dan ook eindeloos. We snijden bijvoorbeeld niet alleen plaatwerk voor gebruik in de constructie of machinebouw, maar ook graveren en design plaatwerk behoren tot de mogelijkheden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden of samen met ons aan de slag gaan? Neem contact met ons op.