NC Draaien is een bewerkingsproces waarbij een niet-roterend snijgereedschap lineair beweegt terwijl het werkstuk draait en een perfecte snede in een cilindrische vorm veroorzaakt. Omdat het werkstuk met een hoog toerental draait, hoeft het snijgereedschap alleen recht op de X- en Z-as te bewegen.

Onze CNC-machines zijn volledig computergestuurd en hebben de mogelijkheid om de kop langs de X- en Z-as te bewegen. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld groeven in metalen blokken of kegelvormige werkstukken te maken. Dankzij ons breed scala aan freesgereedschappen is de freesnauwkeurigheid en -efficiëntie veel hoger in vergelijking met alternatieve freesmachines.

Draaien is vooral interessant wanneer langere en grotere cilindervormige werkstukken moeten worden bewerkt. Draaimachines zijn sneller in vergelijking met freesmachines en bieden dezelfde kwaliteit en precisie. Het grote voordeel van CNC-draaien is dat afrondingen, kegels en inkepingen eenvoudig op het werkstuk kunnen worden aangebracht.

Enkele voorbeelden van producten die ideaal door draaimachines kunnen worden verwerkt zijn cilinders, zuigerstangen, schroefassen, stuurbuizen, freesassen en rollen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden of samen met ons aan de slag gaan? Neem contact met ons op.