Boren wordt toegepast als platen die gesneden worden niet direct voorzien kunnen worden van de gevraagde gaten.

Er zijn meerdere redenen waarom boren de voorkeur geniet boven snijden. Bijvoorbeeld bij gatdiameters die kleiner zijn dan tot waar de snijmachine netjes kan snijden of als er een bepaalde ruwheid vereist wordt. Daarnaast zal schroefdraad altijd achteraf aangebracht moeten worden.

Gaten met een minimale gat diameter groter dan 0,4 keer de plaatdikte in staal en 0,8 keer de plaatdikte in RVS kunnen door de laser worden gesneden. Het boren van gaten in uw plaatwerk is de oplossing wanneer de gaten niet laser gesneden kunnen worden. Ook draadtappen behoort tot onze mogelijkheden.

Wij kunnen in diverse boordiameters het plaatwerk van schroefdraad voorzien. Ook flowdrillen(vloeiboren) is een optie. Wij tekenen de draadgaten op de juiste voorsnij diameter Boren/draadtappen.

Giatec kan boren tot diameter ø40 mm in aluminium, RVS en constructiestaal S235 t/m S700. Ook slijtvaste materialen zoals HB450 of mangaanstaal kan voorzien worden van geboorde gaten.

Wij beschikken over meerdere handbediende boorstations / verticale boormachines. Bij grote series en/of nauwe toleranties, kan het boorwerk ook uitgevoerd worden op onze CNC freesbanken.

Wil je meer weten over de mogelijkheden of samen met ons aan de slag gaan? Neem contact met ons op.