Bij Giatec maken we gebruik van geavanceerde boor- en tapmachines om nauwkeurige en consistente resultaten te leveren. Onze machines zijn uitgerust met verschillende boor- en tapgereedschappen, waardoor we een breed scala aan gaten en schroefdraadmaten kunnen produceren, zowel voor enkele stuks als voor grote series. Met onze expertise en precisie zorgen we ervoor dat uw componenten perfect zijn voorbereid voor verdere montage en gebruik. Boren kan zowel op de verticale kolomboor als op onze CNC machines.

 

Vloeiboren wordt er door middel van frictie dunwanding materiaal vervormd zodat je een hogere opstaande wand krijgt. Dit maakt het mogelijk om naderhand stevige draad in dunwandige koker te tappen. Het voordeel van vloeiboren ten opzichte van een trek moer is dat de trekmoet los kan komen. 

Draadsnijden met verschillende methoden, waaronder tapsnijden, roltappen en draadfreesbewerkingen. Tapsnijden, waarbij een tap wordt gebruikt om schroefdraad te snijden, is ideaal voor het maken van nauwkeurige schroefdraadgaten in diverse materialen.

Roltappen worden gebruikt voor het snijden van schroefdraad met behulp van walsrollen, wat resulteert in een sterker en nauwkeuriger schroefdraadprofiel, vooral bij grotere diameters en harder materiaal.

Draadfreesbewerkingen bieden een alternatieve benadering waarbij schroefdraad wordt gefreesd met behulp van speciale gereedschappen, wat uitstekende oppervlakteafwerkingen en toleranties mogelijk maakt. Met onze diverse draadsnijmogelijkheden kunnen we aan uw specifieke behoeften voldoen en hoogwaardige resultaten leveren voor uw projecten.

 

 

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden of samen met ons aan de slag gaan? Neem contact met ons op.