Om jouw medewerkers te verzekeren van een veilige werkomgeving is het belangrijk dat je elektrische arbeidsmiddelen en gereedschappen periodiek laat keuren volgens de NEN 3140. Als gecertificeerd specialist voert Giatec deze keuring graag voor je uit.

 

Jij wilt jouw medewerkers een veilige werkomgeving bieden. Sterker nog: daartoe ben je volgens de Arbowet verplicht. Ook veel verzekeraars vereisen daarnaast dat je jouw elektrische gereedschappen en arbeidsmiddelen periodiek laat keuren. De regels rondom het veilig werken met elektrische gereedschappen en arbeidsmiddelen zijn uitgewerkt in de NEN 3140. Door middel van een keuring van jouw elektrische gereedschappen en arbeidsmiddelen, volgens deze norm, weet je zeker dat ze veilig zijn en aan de regels voldoen.

 

Werkwijze NEN 3140 keuring

Een NEN 3140 keuring vindt in de meeste gevallen plaats bij jou op locatie. Hier inspecteren wij jouw apparatuur visueel en meten we deze door met een geijkt keurapparaat. Is alles in orde dan krijgt jouw gereedschap of arbeidsmiddel een keursticker. Zo is direct zichtbaar dat dit is gekeurd en wanneer er een nieuwe keuring moet plaatsvinden. Per gekeurd gereedschap of arbeidsmiddel ontvang je een certificaat in PDF. Daarnaast ontvang je een overzicht met daarop alle goed gekeurde apparaten. Is er iets niet in orde? Dan kunnen wij vaak ter plaatse het betreffende gereedschap of arbeidsmiddel repareren, waarna je alsnog het certificaat ontvangt.

 

Desgewenst kunnen we de NEN 3140 keuring combineren met andere werkzaamheden aan machines of arbeidsmiddelen.

 

Wil je meer weten over NEN 3140 keuringen of een keuring door ons laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op.